Sunday, February 20, 2011

Viața fără internet


Cum ar arăta viața mea fără internet?
În primul rând ar fi viața mea și atât. Odată cu apariția internetului și a dorinței oamenilor tot mai mare de a-l folosi, viața privată devine viață publică astfel încât tot ce ținea doar de tine și te privea în special pe tine și pe cei dragi, a ajuns să reprezinte un "dosar" interesant, accesibil tuturor. Dacă "X" este curios să afle mai multe despre "Y" accesează imediat internetul care, într-un timp scurt îi furnizează o sumedenie de informații mai mult sau mai puțin adevărate sau viabile pentru conturarea unui profil cât mai aproape de realitate.
Cu toate aceste riscuri de greșită interpretare a propriei persoanei, internetul este totuși "orașul" virtual în care trăim și care ne ajută să fim informați într-un timp scurt și cu puțin efort depus. Însă, puțini reușesc să nu se lase absorbiți de "magia" internetului și de multe ori ajung să posteze pe bloguri sau pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter etc) amănunte din viața privată care îi le pot afecta sau nu imaginea.

Totuși, trebuie să delimităm exact granița dintre viață și internet. Până și poeta americană a secolului 19, Emily Dickinson afirma că "Simplul fapt că trăiești este o bucurie suficientă". Aceasta subliniază încă o dată că este foarte important să ne îngrijim de viața reală și să nu ne lăsăm copleșiți de cea virtuală creată de internet. E mai important să trăim în viața reală și să ne informăm din "cea virtuală" - internetul-, decât să amestecăm cele două "lumi" și să ne pierdem într-un vârtej din care să nu mai putem ieși.

No comments:

Post a Comment