Tuesday, December 27, 2011

Studiu despre cuvinte!



Vreau să fac un studiu asupra cuvintelor din limba română. Aș dori să aflu care sunt cele mai iubite și cele mai disprețuite cuvinte în limba română. Vă rog să vă gândiți bine și să îmi spuneți care sunt cuvintele pe care le iubiți cel mai mult din vocabularul limbii române și care sunt cuvintele pe care nu le suportați deloc.

Nu durează decât 5 minute! Ajutați-mă! Mulțumesc!

Intrați aici și completați: http://d.pr/hxsa

Să intrăm în lumea cuvintelor!

Wednesday, December 21, 2011

Think Different - Apple Commercial (1997)

For all the people I know that are crazy enough to dream and for all that I don't know yet but still they are crazy!

Monday, December 12, 2011

Dragoste la prima angajare!

Găsirea partenerului de viață perfect și a jobu-ului mult așteptat respectă aceleași reguli. Când vine vorba despre alegerea unui partener/ unei partenere, cu toții știm cum am vrea să arate fără să stăm prea mult pe gânduri. Suntem atrași de oameni care se potrivesc cerințelor noastre, la fel și în ce privește o companie.

Dacă ar fi să facem un studiu rapid în care să întrebăm oamenii unde și-au întâlnit perechea, cu siguranță vom primi multe răspunsuri. Sunt multe locuri unde puteți căuta iubirea și angajatorii. Ideea e să începi să cauți! Nu degeaba se numește vântătoare de job-uri.

În etapa "întâlnirea" trebuie să te comporți ca și cum ai fi la o întâlnire cu perechea visurilor tale. Mai mult ca sigur mulți dintre noi am cunoscut persoane care veneau târziu la întâlnire, sau, atunci când veneau vorbeau numai de propria-i persoană. Eu nu le-am dat a doua șansă și evident nici a doua întâlnire. De ce? Pentru că pur și simplu nu mă interesa subiectul discuției. Nu lăsa să ți se întâmple și ție asta! Odată ce ai găsit perechea visurilor tale începe jocul seducției. Doar vrei ca acea companie/ pereche să știe că ești interesat/ă de ea, nu? Spune-i de ce vă stă bine împreună și de ce vă potriviți așa de bine. Fii succint în prezentarea ta și încearcă să legi o conversație. Nu de alta, dar nu vrei să plictisești audiența, nu?

După minunata întâlnire cu perechea visurilor tale vrei să aștepți să vezi dacă te sună? Deloc! Suni tu, sau dai un e-mail, sau trimiți o scrisoare în care confirmi interesul tău continuu către acea persoană/ companie. Dacă ai fost refuzat la interviu, nu fi trist/ă! Continuă căutarea job-ului mult visat ca și în lumea întâlnirilor romantice. La urma urmei sunt mulți pești în ocean!

Multă baftă!




Nimic nu este imposibil!

Saturday, May 28, 2011

What are you going to do?


Al Pacino are un speech incredibil în acest film ce merită văzut și ascultat. Își impulsionează echipa la care este antrenor și le insuflă sentimentul de unitate. Concluzia speech-ului este "ce vei face de acum în colo? Speech-ul este gata. Acum depinde de tine ce vrei să faci cu viitorul tău. Poți să fii un învins și să mori ca individ sau poți să învingi și să câștigi ca o echipă".

Friday, May 27, 2011

Să meargă domle' studenții la muzeu!

Într-una din zilele lunii februarie mi-am întrebat prietenii unde preferă să meargă în weekend dacă ar avea de ales între: la o plimbare în parc, la o cafea într-o cafenea, la o bere în cămin, sau la Muzeul de Științe Naturale din Iași. Deși bănuiam răspunsurile încă de la început, am rămas surprinsă în momentul în care cineva m-a întrebat: "Au mai adus animale noi la muzeu?". La asta nu mă așteptam. Trebuie să recunosc că interesul pentru acest muzeu a venit din partea unei singure persoane, în condițiile în care am interogat aproape 15 persoane. Totuși, curiozitatea acelei persoane m-a determinat să reflectez mai mult asupra ideii de promovare a Muzeului de Istorie Naturală din Iași în rândul studenților. Primul pas a fost să revizitez muzeul și să văd ce mai e nou. Prețul biletului e mic, în comparație cu o cafea într-o cafenea sau o bere cumpărată și băută în cămin. Am descoperit că au expoziții de păsări împăiate foarte viu colorate și că aceste expoziții se schimbă de la un sezon la altul. De asemenea, am văzut mulajul unui dinozaur recent adus.

Știind că semestrul acesta am de realizat un proiect de publicitate la unul din cursuri, mi-a venit ideea să realizez câteva afișe prin care să stârnesc interesul tinerilor și să îi determin să meargă, măcar o dată la muzeul acesta.

Atașez aici 3 afișe și aștept părerile voastre. Tema campaniei mele este "Aventură la muzeu" pentru că orice vizită într-un muzeu de istorie naturală pare a fi o aventură. Ai ocazia să vezi anumite animale pe care în viața de zi cu zi nu ai cum; fie că trăiesc pe alte continente, fie că sunt prea mici și rapide și aproape insesizabile cu ochiul liber, sau fie pur și simplu că nu am avut ocazia să le vedem. Trăim într-un oraș mare la urma urmei! Menționez că nu sunt deloc expertă în grafică și că accept orice critică, întemeiată să fie, dar și orice încurajare din partea voastră. Puteți să și votați care vă place mai mult. Sper să vă placă!






Monday, May 9, 2011

"Publicitatea poate fi trecută pe locul doi"

Svend Poller este preşedintele Reţelei Utrecht, una dintre cele mai prestigioase şi mai selectiveociaţii universitare la nivel european. Particpant la reuniunea anuală a Reţelei Utrecht ce a avut loc la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Svend Poller mi-a răspuns la câteva întrebări legate de accederea într-o ierarhie internaţională a universităţilor.


Cum pot universitățile din România să-și mărească performanțele pentru a intra în TOP 500?

Cred că aceasta nu este o întrebare ce privește doar România ci, dimpotrivă, are un caracter european. Dacă arunci o privire către universitățile din România dar și spre cele de pe continent realizezi că toate au aceeași problemă, de a nu fi considerate parte a grupului TOP 500 așa cum ar trebui să fie. Alte întrebări care pot fi formulate în această privință sunt – cine realizează aceste clasamente? și sunt aceste topuri cu adevărat un instrument pe care te poți baza? Când te uiți atent peste ele vezi că sunt și oportunități de afaceri care uneori joacă un rol important și plasează universitățile americane și britanice în vârful topului. Nu este doar o problemă a României, nu trebuie să stăm pur și simplu și să plângem; trebuie să facem ceva. Reprezint o rețeaua europeană care se ocupă cu mobilitățile dar și cu alte forme de colaborare internațională, de aceea îndemnul meu este ca univeristățile să pună accent pe colaborarea internațională. În primul rând devii mai vizibil în contextul european sau global, în al doilea rând înveți de la ceilalți cum poți să jonglezi cu trucurile pe care anglo-saxonii deja le folosesc și în al treilea rând prin mobilitățile de studenți și personal creezi un spațiu european care ne este util tuturor.


Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași trimite anual aproximativ 500 de studenți cu burse Erasmus în străinătate. Datorită lor devenim cunoscuți în țări precum Norvegia sau Suedia și sunt cazuri în care studenți din țările nordice au ales să studieze un semestru la Universitatea “Al. Ioan Cuza” din Iași, îndrumați de către studenții români plecați acolo. Prin urmare, totul se rezumă la publicitate? Ar trebui universitățile să se preocupe mai mult de imaginea lor instituțională?

Imaginea este de obicei, mână în mână cu calitatea. Nu trebuie să deții doar postere sau clădiri frumoase – ceea ce voi aveți – în cele din urmă trebuie să ai proiecte de cercetare care sunt nemaipomenite sau să oferi cursuri bune studenților. Cred că acestea sunt mult mai atractive chiar și pentru studenții străini sau pentru comunitatea globală de cercetare decât să te folosești de toate instrumentele de publicitate. Cred că publicitatea poate fi trecută pe locul doi. De obicei, oamenii se gândesc la comunicarea de marketing și apoi se opresc asupra lucrurilor de calitate pe care le pot oferi; însă marketingul de produs joacă un rol mai important decât comunicarea însăși.

Vorbeați despre nevoia de a avea cursuri atractive atât pentru studenții români cât și pentru cei străini. Considerați că asta ar presupune ca universitățile să introducă mai multe cursuri în engleză?

Aș avea două opinii referitoare la subiect. Prima, din punctul de vedere al unui german și a doua luând în considerare faptul că limba germană nu are o circulație mare – nu atât de mică ca limba română dar oricum este o “specie” în pericol la nivel global. În această privință avem două abordări; prima se referă la programele de licență în domeniile uman și științe sociale – consider că reprezintă o necesitate să aderi la limba maternă și nu numai datorită faptului că reprezintă și o modalitate mai ușoară de a comunica și transfera mult mai mult conținut dar și pentru că astfel poți salva diversitatea europeană. În primă fază cred că românii, germanii, lituanienii ar trebui să lupte pentru dreptul lor. De asemenea este vorba și de persoanele care provin din zone și licee nu atât de dezvoltate și au posibilitatea să studieze la facultate în limba lor maternă. În al doilea rând, dacă ne referim la programele postuniversitare și la științele naturale atunci este adevărat că limba engleză devine din ce în ce mai dominantă și datorită faptului că publicațiile din domeniu sunt în limba engleză. Presiunea de a folosi limba engleză este mult mai mare în științele naturale decât în domeniile umaniste. Acest mod este mai mult sau mai puțin tipic – să păstrăm limba maternă pentru primul ciclu universitar și să adoptăm engleză pentru programele postuniversitare.

Încă din luna ianuarie când noua lege a educației a fost adoptată s-a discutat în mediul academic din România despre posibilitatea realizării unui consorțiu universitar ce ar putea plasa universitățile din România în TOP 500. Care este părerea dumneavoastră despre acest fenomen? Considerați că unirea universităților din România într-un consorțiu universitar ar putea să le ajute să ajungă în TOP 500?

Tendințele în Europa sunt similare. Francezii deja au început să unească toate universitățile din aceeași regiune într- o universitate mare cu o altă etichetă. Poate, această metodă este utilă în reducerea cheltuielilor pentru că, uneori, unind mai multe universități reprezintă o “agendă” ascunsă de a economisi din buget. De obicei, această uniune este nefavorabilă pentru cei buni, profesioniști și favorabilă pentru cei cu mai puțină experiență. Dacă luăm cazul Iașului, consider că Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” ar pierde mai mult decât ar câștiga. Cred că atunci când ești o universitate de renume ai adopta, mai curând, o atitudine reținută în ce privește fuzionarea cu alte universități din regiune. Însă, consider că acest lucru nu poate fi un impediment în colaborarea cu celelalte instituții de învățământ superior din diferite domenii precum cel politehnic, asta numai dacă divizia pieței de muncă este clar delimitată și identitatea universității nu se află în pericol. Cu alte cuvinte, colaborare- da, fuziune- nu.

În încheiere, aș dori să îmi spuneți părerea dumneavoastră despre cum pot fi de folos relațiile internaționale în procesul de integrare a universităților într-un mediu european.

În primul rând, să nu aveți senzația că România are o reputație atât de rea atunci când vine vorba de educație internațională. Un număr mare de studenți din Est merg către Vestul Europei și observăm că din ce în ce mai mulți studenți german decid să plece cu mobilități către țări din sudul sau estul Europei; poate fi vorba și despre România, dar în special de Polonia, Republica Cehă, Ungaria. Dați-le ceva timp. Cu cât mai mulți studenți străini vin în Iași, cu atât mai mult îi vor îndemna și pe alții să vină. Le vor spune poate că este un loc bun de studiat, poate chiar și de trăit. Cred că aceasta este cea mai bună cale de a beneficia de publicitate.

Monday, April 11, 2011

Workshop: Comunicarea online cu instrumentele corecte și cu un buget redus

Teme abordate:
- Cum să comunici corect online cu un buget redus;
- Cum să-ți alegi instrumentele de comunicare online și ce să faci cu ele;
- Cum să te diferențiezi de concurență;
- Cum să transmiți mesajul corect către publicul-țintă.


Public-țintă:
- Studenți ai specializărilor Comunicare și Relații Publice, Jurnalism, Marketing;
- Pasionați de mediul online;
- Antreprenori online.


Speakeri:
- Andreea Marc (asistent asociat la Catedra de Comunicare și Relații Publice, UAIC; fondator Belva.ro; Content Writer și Specialist PR freelancer; membru Oameni din Online);
- Ines Prodan (Specialist Marketing Centrul Comercial Felicia; editor Belva.ro; membru Oameni din Online).


Unde: Sala Pod Pogor-fiul, Muzeul Pogor


Când: 20 aprilie 2011, de la 17:45 la 20:00


Link: http://iasi.oamenidinonline.com/_events/workshop-comunicarea-online-cu-instrumentele-corecte-i-cu-un-buget-redus-a/

Masă rotundă despre combaterea stereotipurilor de gen

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează luni, 18 aprilie 2011, ora 10.00, în Sala Senatului, masa rotundă cu tema ,,Combaterea stereotipurilor de gen, implementarea principiilor egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale”.

Evenimentul face parte din activităţile derulate în cadrul proiectului -„Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse" (ID50679) – şi se adresează experţilor şi operatorilor mass-media, precum şi personalului şi managerilor autorităţilor publice locale din regiunile de Nord-Est ale României.

Vă invităm să participaţi la această întâlnire, pentru a dezbate aspecte legate de rolul mass-mediei în combaterea stereotipurilor de gen, precum şi de modul în care instituţiile publice se implică în promovarea egalităţii de şanse.


Proiectul POSDRU ID 50679, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013, este coordonat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Babeş - Bolyai din Cluj - Napoca, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Municipiului Timişoara şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală din Cluj – Napoca.

LINK: http://www.psih.uaic.ro/cercetare/evenimente/10-11/2011aprilie_masa_rotunda.htm


Târgul Absolvenților 2011

Când?
15-16 aprilie 2011

Ce?
Oferte atractive de educaţie, carieră, antreprenoriat şi servicii pentru tineri.

Târgul Internaţional al Absolvenţilor este un proiect - eveniment organizat de Junior Achievement România cu scopul integrării profesionale a tinerilor absolvenţi.

Vizitatorii au oportunitatea de a participa, în cadrul târgului, la un program de workshop-uri şi prezentări ale expozanţilor, precum şi de a primi consiliere gratuită pentru orientarea în carieră.

Friday, April 8, 2011

Cu Gândul la era digitală


Din data de 8 aprilie 2011 publicația Gândul nu mai poate fi găsit la chioșcurile de ziare.

Cotidianul Gândul care aparține Mediafax Group se va dezvolta pe mediul online adoptând un model nou oferind astfel, cititorilor o "experiență digitală completă": online, pe iPad și pe mobil.

"Printre feature-urile ediţiei gândul de iPad se numără:
• Navigare simplă între secţiuni şi între articole, precum şi în interiorul galeriilor foto
• Posibilitate de lectură offline
• Opţiuni de share: utilizatorii pot trimite articolele pe e-mail şi pe Twitter sau le pot recomanda pe Facebook direct din aplicaţie
• Alerte de breaking news" , afirmă redactorii pe site.

De asemenea, tot din data de 8 aprilie 2011, ziarul Gândul " va lansa noua versiune a site-ului gândul.info, cu un layout restilizat şi funcţionalităţi menite să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor. Dosarele speciale pe evenimente, optimizarea şi conţinutul multimedia şi interactiv îmbogăţit (infografice interactive, video şi live video) sunt câteva dintre noile elemente create în beneficiul cititorului."

"Gândul" e cel de-al doilea titlu important care nu va mai apărea pe hârtie, după ce "Cotidianul" (Realitatea-Caţavencu) a rămas doar cu ediţia on-line, la sfârşitul anului 2009. Analistul media Iulian Comanescu a scris pe blogul personal că această schimbare face parte dintr-o serie de restructurări pe care Adrian Sârbu, patronul trustului, le va efectua la Mediafax Group.



Monday, March 21, 2011

Empower Campus- definirea aspirațiilor profesionale

Tânăr student, în căutare de orientare profesională şi oportunităţi pentru cariera dorită?

Vrei să participi la un program de dezvoltare personală?

“Empower Campus” este un program integrat prin care, 60 de studenţi şi tineri profesionişti, au oportunitatea să participe la traininguri profesioniste şi să aibă acces la know-how-ul trainerilor cu experienţă în domenii de interes pentru aceştia. Proiect pilot, „Empower Campus” este o provocare iniţiată de Asociaţia Empower România şi compania Inspire Business care urmăreşte să răspundă nevoii de cunoaştere şi dezvoltare a tinerilor.

Prima ediţie va fi formată din 9 zile de training în perioada 2 aprilie-4 iunie.

SESIUNEA DE TRAINING cuprinde modulele:

  • 2 şi 9 aprilie: Identitate şi misiune- trainer Raluca Mohanu
  • 16 şi 30 aprilie: Dezvoltarea carierei -trainer Cristina Manole
  • 7 şi 14 mai: Managementul banilor-trainer Cristian Cârstoiu
  • 21 şi 28 mai: Dezvoltarea comunicării – traineri Mihaela Stroe, Lucian Ghindă şi Adriana Sumănaru
  • 4 iunie: Alpha leadership-trainer Dan Luca

FINALITATEA PROIECTULUI

Gala de premiere din finalul programului va avea loc în ultima săptămâna, pe 11 iunie 2011, şi va consta într-o sesiune de feedback şi networking între persoanele implicate în proiect: traineri, reprezentanţi ai companiilor, participanţi şi invitaţi speciali.

ÎNSCRIERI SI PERIOADĂ DE SELECŢIE

Înscrierile se fac pe site-ul www.empowercampus.ro, până pe 28 martie 2011.

Participarea şi înscrierea în program sunt gratuite. Locurile sunt limitate la 60 de tineri care vor fi selectaţi în urma sesiunii de interviuri a înscrişilor prin completarea formularului de pe site.

Pentru detalii suplimentare, scrieţi-ne pe adresa: selectie@empowercampus.ro .

Online Career Day


Clubul Oameni din Online organizează pentru tine cea de-a patra ediție a evenimentului Online Career Day, în care tu poți afla ce trebuie să faci ca să devii un profesionist în industria online. Opt profesioniști în domeniu vin să îți împărtășească din experiențele lor profesionale despre carierele din online, despre comunicarea online, despre pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a avea succes, despre cum să îți construiești un brand personal online și, mai ales, despre cum poți să câștigi bani din online.

Eveniment adresat cu prioritate studenților de la cele 14 facultăți ale Universității ”Al. I. Cuza”.

Program

14:00 – 14:30:Check In

14:30 – 14:40:Bun venit! (prezentare organizator, parteneri și sponsori)

14:40 – 15:10:Ionuț Maxim - De ce să am un job online: Avantaje versus Dezavantaje ale unui job online

15:10 – 15:40:Bogdan Pantoc – Ce joburi se caută în Online?

15:40 – 16:10:Alexandru Negru – De unde încep: Cum am făcut primii 500.000 euro?

16:10 – 16:40:Noni Trofin – Ce îmi trebuie ca să am o afacere de succes?

16:40 – 17:10:Coffee Break

17:10 – 17:40:Paul Pădurariu – Ce se poate vinde online?

17:40 – 18:10: :Gabriel Curcudel – Cum pot să îmi promovez afacerea online și, mai ales, să vând?

18:10 – 18:40:Ines Prodan – Cum să îmi fac un brand personal în online?

18:40 – 19:10:Ionuț Călugăru – Ce "reguli de joc" trebuie să cunosc și să respect în online? Mi se potrivește un job în online?

19:10 – 19:40:Daniel Damian – Cum să faci bani și un nume solid la o vârstă fragedă?

19:40 – 20:00:Încheiere

Pentru mai multe informatii click aici.

Sunday, March 13, 2011

RIUF 2011 București/ ziua a II- a a târgului

13 martie 2011- București/ Sala Palatului

Obosiți dar dornici să întâmpinăm noii vizitatori ai târgului, ne-am trezit dis-de-dimineață și am redeschis porțile standului Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași:
[Standul Universității]

[Invitație colorată la stand]

[Elevi, studenți și absolvenți au călcat pragul standului Universității]

Concluzia târgului: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași va lua, cu siguranță, în considerare o posibilă participare în cadrul RIUF și anul următor.






Saturday, March 12, 2011

Riuf 2011 București- ziua I a târgului

12 martie 2011/ București/ Sala Palatului

În weekendul trecut a avut loc la Sala Palatului din București târgul internațional de facultăți RIUF 2011. Pentru prima dată de la începerea RIUF în România, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași și-a prezentat ofertele de studii în cadrul acestui mare târg. Ce s-a întâmplat la standul Universității vedeți mai jos:
[Harta cu standurile și expozanții de la târgul RIUF 2011 București]



[Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași este prietenul care îți zâmbește]

Prima zi a târgului a fost una solicitantă dar mulțumitoare deoarece ne-au trecut pragul standului numeroși elevi și studenți interesați de programele de licență, master și doctorat oferite de Universitatea din Iași.

Friday, March 11, 2011

RIUF 2011

Îți dorești să studiezi în străinătate dar nu ai suficiente informații despre ce poți studia? În acest weekend va avea loc în București la Sala Palatului târgul internațional de facultăți RIUF 2011.

Acum , cu ocazia celei de-a 8 -a ediție a RIUF 2011 poți afla oferta educațională a peste 100 de instituții. La edițiile RIUF 2011, vizitatorii vor putea participa la:

  • “Spot-Admissions” (Admiteri instant) – interviuri de 15 minute cu reprezentanții universitari
  • Seminarii, Prezentări, Workshop-uri, Sesiuni de prezentare ale universităților
  • Sample classes
  • Maratonul Universităților

Datele desfășurării edițiilor RIUF 2011 sunt:

  • Riuf Iași 17 Martie Hotel Unirea
  • Riuf Timișoara 15 Martie Hotel Continental
  • Riuf București 12-13 Martie Sala Palatului

Thursday, March 10, 2011

De ce să faci un internship?



Încă de la o vârstă fragedă m-am implicat în evenimentele organizate de școala sau liceul în care învățam. Ajunsă pe băncile Facultății de Litere, Departamentul Jurnalism și Științele Comunicării am hotărât să urmez varii stagii de practică dar și să particip la organizarea de proiecte cu organizațiile non-guvernamentale din care am făcut parte: ASJ (Asociația Studenților Jurnaliști) și ESN Iași (Erasmus Student Network).

În vara anului 2010, după ce am revenit în țară din Norvegia unde am fost plecată pe o perioada de 5 luni cu bursă Erasmus de studii am hotărât să îmi petrec vacanța în București participând în mai multe stagii de practică în domeniul jurnalismului. În toamna anului 2010, datorită experienței dobândite în urma stagiilor de practică și cu puțin noroc am primit o bursă Erasmus de practică în Germania la o agenție de știri online din domeniul învățământului superior ce acoperea toată Europa.

Revenită după bursa din Berlin, la începutul anului acesta, am făcut o retrospectivă a tuturor lucrurilor pe care le-am făcut în sprijinul carierei mele viitoare. Datorită tuturor stagiilor de practică pe care le-am urmat până acum mi-am format caracterul; am devenit mai sociabilă, am scăpat de teama de a-mi spune părerea, sunt mult mai organizată în gândire și am avut șansa să îmi dezvolt creativitatea punându-mi imaginația și cunoștințele în aplicare într-un ritm continuu.

Datorită stagiilor prin care am trecut am căpătat experiență în domeniul jurnalismului, învățând de la oameni specializați pe anumite arii de activitate și am luat drept exemplu modul lor profesional de a lucra. Am avut, de asemenea, posibilitatea să îmidemonstrez capacitățile punând în practică noțiunile deja învățate în facultate. Am avut ocazia să lucrez într-o instituție/ redacție pe care o admiram și la care visam să lucrez încă de mică (National Geographic România). Astfel mi-am îndeplinit un vis, acela e a fi ghidată în munca mea de oamenii din spatele magiei National Geographic România. Cu această ocazie am aflat ponturi noi care m-ar putea ajuta într-o viitoare angajare( exp.: când vrei să îți spui ideile șefului, trebuie să găsești momentul potrivit).


Am înțeles totodată că fiecare instituție căreia i-ai călcat pragul terecomandă. Poți primi recomandări din partea șefilor ceea ce îți va crea o imagine serioasă în fața viitorilor angajatori. Prin intermediul stagiilor de practică la o instituție specializată pe un anumit domeniu ai posibilitatea să utilizezi anumite programe și mașinării care în mod normal sunt greu sau imposibil de accesat stând pe scaun în banca sălii de curs. Astfel, vei înțelege mai bine ce reprezintă meseria ta viitoare și ce abilități ai nevoie să dobândești.

În urma stagiilor efectuate am avut ocazia să fiu mai bine informată și înțeleg mai ușor noțiunile ce mi s-au predat ulterior la facultate.Condimentându-mi viața prin aceste internshipuri și ieșind din rutina specifică vieții de student (casa- universitate- bibliotecă- plimbare în oraș- casă) am cunoscut oameni noi din domeniul jurnalismului și mi-am făcut o imagine de ansamblu asupra viitorului meu job. Știu mult mai bine ce se cere unui angajat și cine îmi sunt competitorii. Dar, lăsând la o parte ideea de competitivitate, am avut plăcuta experiență de a-mi face prieteni noi cu care încă țin legătura și cu care pot discuta diverse lucruri din domeniul jurnalismului.

Pentru mine stagiile de practică sunt un mod de a trăi. Sunt conștientă că numai câștigând experiență și cunoscând exact cerințele de pe piața muncii voi putea să aspir la jobul dorit. Astfel că nici acum nu m-am oprit din efectuare internshipurilor și nu cred că ma voi opri în următorii 2 ani. Internship-urile sunt bucurie, câștig și aventură!

Stagii de practică realizate de mine

2011
Departamentul MEDIA al ”Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași

2010-2011
ESNA Higher Education News and Communication Berlin, Germania

2010
Europa Fm București
Tvr București
Revista National Geographic România
Senatul României
Departamentul MEDIA al “Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași

2009
Stagiu organizat de jurnalista Sanda Nicola in Iași