Friday, January 31, 2014

Ceainariei Adevarul: deschiderea oficiala. "It was magic!"Librarie, anticariat si ceainarie intr-un singur cuvant si concept: Ceainaria Adevarul este o ceainarie- librarie-anticariat care si-a gasit loc in centrul Bucurestiului pe strada Doamnei nr.27-29, vis-à-vis de Spitalul Coltean, zona Universitate.
Am fost joi la deschiderea oficiala a Ceainariei Adevarul unde am fost placut surprinsa de atmosfera intima si boema a locului. Am fost intampinata de o lumina calda din veiozele plasate ici-colo, de cartile vechi de anticariat aranjate frumos in rafturi, de muzica cvartetului de coarde “4 for music” si de un miros imbietor de ceai. Nu am rezistat tentatiei si m-am bucurat si eu de un ceai infuzat Green Mango Peach a carui aroma si parfum m-a transpus instant in lumea de basm a locului. Nota de plata mi-a fost adusa intr-o carte cu coperti de piele de culoare albastru inchis. Am observat că celorlalti clienti li s-au adus carti bej si portocalii, toate editate de Editura Adevarul . De la gazda am inteles ca acele carti in care primesti nota de plata sunt mostre de carti din Coletia Verde de la Adevarul, carţi care au picat testul culorii si prin urmare nu au fost niciodata lasate pe piata.


Ceainaria Adevarul are ceaiuri de la Tea Forte pentru toate gusturile: verzi, albe, negre, rosii, oolong, infuzate, la piramida sau la plic. La fiecare ceasca de ceai gazda iti ofera din partea casei diferite bunatati: fructe confiate, covrigei, biscuiti sau chiar migdale.
Ceaiurile se servesc cu zahar sau cu miere iar celor negre ti se aduce un recipient dragut cu lapte sub forma de vacuta. Preturile ceaiurilor variaza de la 7 lei plicurile, la 9 lei piramidele si 10 lei infuziile de ceai. Daca doresti sa iti cumperi o cana termica cu infuzor de la Tea Forte pe care sa o ai acasa sau la seviciu si care sa iti incalzeasca zilele friguroase o poti achizitiona din librarie la pretul de 60 lei. Avantajul acestor cani consta in faptul ca iti tine ceaiul cald chiar si pana la 30 de minute.

Pentru iubitorii de cafea Ceainaria Adevarul ofera si o gama larga de sortimente: cafea simpla, cafea dubla, cafea dubla cu lapte, espresso, ciocolata calda (alba, neagra, cu capsuni, cu alune, cu visine) la care iti poti adauga un topping la alegere: scortisoara, caramel, ciocolata, capsuni, bomboane sau migdale. Pretul pentru cafea variaza de la 5 lei (cafea simpla) pana la 8 lei (espresso cu lapte).
Daca vrei sa te indulcesti si mai mult poti cumpara din librarie biscuiti cu diferite sortimente: cu unt, cu pin, cu chili, cu ciocolata sau turta dulce pe care o gasesti fie in pungute, fie in cutii metalice care canta. De asemenea, iti poti achizitiona si ceai pe care sa il prepari acasa sau la serviciu. Ceaiurile de vanzare le gasesti fie la plic, fie sub forma piramidelor sau chiar vrac.
Vorbind cu cei de la Ceainaria Adevarul am aflat ca saptamanal vor fi concerte, lansari de carte, targuri de creatie (de Sf. Valentin va fi targ cu obiecte hand-mande), workshopuri, expozitii si seri de board games. Cei care vor dori sa isi sarbatoreasca ziua de nastere in Ceainaria Adevarul pot face rezervari din timp la telefonul 0730660318.
Ceainaria este deschisa de luni pana vineri de la 10.00 la 22.00 si sambata de la 10.00 la 21.00. Adresa Ceainariei Adevarul este Str. Doamnei nr.27-29, zona Universitate, vis-à-vis de Spitalul Coltea.  Sa imi spuneti daca v-a placut si voua! 
No comments:

Post a Comment