Monday, December 12, 2011

Dragoste la prima angajare!

Găsirea partenerului de viață perfect și a jobu-ului mult așteptat respectă aceleași reguli. Când vine vorba despre alegerea unui partener/ unei partenere, cu toții știm cum am vrea să arate fără să stăm prea mult pe gânduri. Suntem atrași de oameni care se potrivesc cerințelor noastre, la fel și în ce privește o companie.

Dacă ar fi să facem un studiu rapid în care să întrebăm oamenii unde și-au întâlnit perechea, cu siguranță vom primi multe răspunsuri. Sunt multe locuri unde puteți căuta iubirea și angajatorii. Ideea e să începi să cauți! Nu degeaba se numește vântătoare de job-uri.

În etapa "întâlnirea" trebuie să te comporți ca și cum ai fi la o întâlnire cu perechea visurilor tale. Mai mult ca sigur mulți dintre noi am cunoscut persoane care veneau târziu la întâlnire, sau, atunci când veneau vorbeau numai de propria-i persoană. Eu nu le-am dat a doua șansă și evident nici a doua întâlnire. De ce? Pentru că pur și simplu nu mă interesa subiectul discuției. Nu lăsa să ți se întâmple și ție asta! Odată ce ai găsit perechea visurilor tale începe jocul seducției. Doar vrei ca acea companie/ pereche să știe că ești interesat/ă de ea, nu? Spune-i de ce vă stă bine împreună și de ce vă potriviți așa de bine. Fii succint în prezentarea ta și încearcă să legi o conversație. Nu de alta, dar nu vrei să plictisești audiența, nu?

După minunata întâlnire cu perechea visurilor tale vrei să aștepți să vezi dacă te sună? Deloc! Suni tu, sau dai un e-mail, sau trimiți o scrisoare în care confirmi interesul tău continuu către acea persoană/ companie. Dacă ai fost refuzat la interviu, nu fi trist/ă! Continuă căutarea job-ului mult visat ca și în lumea întâlnirilor romantice. La urma urmei sunt mulți pești în ocean!

Multă baftă!
No comments:

Post a Comment