Friday, May 27, 2011

Să meargă domle' studenții la muzeu!

Într-una din zilele lunii februarie mi-am întrebat prietenii unde preferă să meargă în weekend dacă ar avea de ales între: la o plimbare în parc, la o cafea într-o cafenea, la o bere în cămin, sau la Muzeul de Științe Naturale din Iași. Deși bănuiam răspunsurile încă de la început, am rămas surprinsă în momentul în care cineva m-a întrebat: "Au mai adus animale noi la muzeu?". La asta nu mă așteptam. Trebuie să recunosc că interesul pentru acest muzeu a venit din partea unei singure persoane, în condițiile în care am interogat aproape 15 persoane. Totuși, curiozitatea acelei persoane m-a determinat să reflectez mai mult asupra ideii de promovare a Muzeului de Istorie Naturală din Iași în rândul studenților. Primul pas a fost să revizitez muzeul și să văd ce mai e nou. Prețul biletului e mic, în comparație cu o cafea într-o cafenea sau o bere cumpărată și băută în cămin. Am descoperit că au expoziții de păsări împăiate foarte viu colorate și că aceste expoziții se schimbă de la un sezon la altul. De asemenea, am văzut mulajul unui dinozaur recent adus.

Știind că semestrul acesta am de realizat un proiect de publicitate la unul din cursuri, mi-a venit ideea să realizez câteva afișe prin care să stârnesc interesul tinerilor și să îi determin să meargă, măcar o dată la muzeul acesta.

Atașez aici 3 afișe și aștept părerile voastre. Tema campaniei mele este "Aventură la muzeu" pentru că orice vizită într-un muzeu de istorie naturală pare a fi o aventură. Ai ocazia să vezi anumite animale pe care în viața de zi cu zi nu ai cum; fie că trăiesc pe alte continente, fie că sunt prea mici și rapide și aproape insesizabile cu ochiul liber, sau fie pur și simplu că nu am avut ocazia să le vedem. Trăim într-un oraș mare la urma urmei! Menționez că nu sunt deloc expertă în grafică și că accept orice critică, întemeiată să fie, dar și orice încurajare din partea voastră. Puteți să și votați care vă place mai mult. Sper să vă placă!






3 comments:

  1. Ai avut o idee foarte buna in alegerea campaniei. Votez afisul din mijloc. Bafta in continuare!

    ReplyDelete
  2. Frumoasă idee. Mi-e îmi place primul afiş, cred că atrage mai bine atenţia.

    ReplyDelete