Sunday, March 6, 2011

"Lie to me"




Acest nou proiect al canalului FOX început în 2008 cu primul sezon, este unul ambițios și intrigant. Personajul lui Cal Lightman și compania sa, Grupul Lightman ne ajută să înțelegem natura adevărului în lumea de astăzi, fie că se referă la politica contemporană, lumea de afaceri, sau intimitatea relațiilor noastre cu ceilalți...și chiar pe noi înșine. Filmul se bazează foarte mult pe studiile sociologice și științifice ale lui Paul Ekman.

Pe forumului serialului “Lie to me” puteți găsi declarații ale specialistului care afirmă : “Felul în care Grupul Lightman subliniază minciuna este bazat pe cercetările mele. Pentru că este o dramă și nu un documentar, doctorul Lightman nu tinde să interpreteze comportamente așa cum fac eu. Minciunile (în film) sunt descoperite mult mai rapid și cu mai mult certitudine decât se întâmplă în realitate. Dar majoritatea lucrurilor pe care le vezi (în acest serial) se bazează pe știință.”
Cal Lightman, personajul principal, interpretat de Tim Roth afirmă în serialul pilot că o persoană spune 3 minciuni o dată la 10 minute din conversație. Bine-înțeles, asta depinde foarte multe și cu cine stai de vorbă. Cu toate acestea nu este nici o îndoială că oamenii mint destul de mult.
Ce îmi place foarte mult la acest serial este melodia cu care începe fiecare episod: "Bran New Day"- Ryan Star
În serial, Grupul Lightman lucrează într-un fel de agenție de detectare a minciunilor și nu de puține ori, instituții precum FBI sau persoane importante precum senatori apelează la serviciile lor.
Partenera de lucru, Dr. Gillian Foster, jucată de Kelli Williams este ca zidul de nepătruns pentru glumele ironice ale lui Lightman. Monica Raymund interpretează rolul membrului recrut al echipei fiind aleasă de Grupul Lightman tocmai pentru capacitățile sale naturale de a depista minciuna. Cel mai amuzant personaj este Eli Loker, un caracter onest ce spune mereu ce este în mintea lui și astfel permite scriitorului să plaseze glumele în sarcina acestui personaj. Cu toate acestea, dacă nu ar fi fost interpretarea impecabilă al lui Tim Roth acest serial ar fi total nevizionat.
Pentru a vizualiza alte cronici ale serialului click aici.

No comments:

Post a Comment