Monday, March 21, 2011

Empower Campus- definirea aspirațiilor profesionale

Tânăr student, în căutare de orientare profesională şi oportunităţi pentru cariera dorită?

Vrei să participi la un program de dezvoltare personală?

“Empower Campus” este un program integrat prin care, 60 de studenţi şi tineri profesionişti, au oportunitatea să participe la traininguri profesioniste şi să aibă acces la know-how-ul trainerilor cu experienţă în domenii de interes pentru aceştia. Proiect pilot, „Empower Campus” este o provocare iniţiată de Asociaţia Empower România şi compania Inspire Business care urmăreşte să răspundă nevoii de cunoaştere şi dezvoltare a tinerilor.

Prima ediţie va fi formată din 9 zile de training în perioada 2 aprilie-4 iunie.

SESIUNEA DE TRAINING cuprinde modulele:

  • 2 şi 9 aprilie: Identitate şi misiune- trainer Raluca Mohanu
  • 16 şi 30 aprilie: Dezvoltarea carierei -trainer Cristina Manole
  • 7 şi 14 mai: Managementul banilor-trainer Cristian Cârstoiu
  • 21 şi 28 mai: Dezvoltarea comunicării – traineri Mihaela Stroe, Lucian Ghindă şi Adriana Sumănaru
  • 4 iunie: Alpha leadership-trainer Dan Luca

FINALITATEA PROIECTULUI

Gala de premiere din finalul programului va avea loc în ultima săptămâna, pe 11 iunie 2011, şi va consta într-o sesiune de feedback şi networking între persoanele implicate în proiect: traineri, reprezentanţi ai companiilor, participanţi şi invitaţi speciali.

ÎNSCRIERI SI PERIOADĂ DE SELECŢIE

Înscrierile se fac pe site-ul www.empowercampus.ro, până pe 28 martie 2011.

Participarea şi înscrierea în program sunt gratuite. Locurile sunt limitate la 60 de tineri care vor fi selectaţi în urma sesiunii de interviuri a înscrişilor prin completarea formularului de pe site.

Pentru detalii suplimentare, scrieţi-ne pe adresa: selectie@empowercampus.ro .

Online Career Day


Clubul Oameni din Online organizează pentru tine cea de-a patra ediție a evenimentului Online Career Day, în care tu poți afla ce trebuie să faci ca să devii un profesionist în industria online. Opt profesioniști în domeniu vin să îți împărtășească din experiențele lor profesionale despre carierele din online, despre comunicarea online, despre pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a avea succes, despre cum să îți construiești un brand personal online și, mai ales, despre cum poți să câștigi bani din online.

Eveniment adresat cu prioritate studenților de la cele 14 facultăți ale Universității ”Al. I. Cuza”.

Program

14:00 – 14:30:Check In

14:30 – 14:40:Bun venit! (prezentare organizator, parteneri și sponsori)

14:40 – 15:10:Ionuț Maxim - De ce să am un job online: Avantaje versus Dezavantaje ale unui job online

15:10 – 15:40:Bogdan Pantoc – Ce joburi se caută în Online?

15:40 – 16:10:Alexandru Negru – De unde încep: Cum am făcut primii 500.000 euro?

16:10 – 16:40:Noni Trofin – Ce îmi trebuie ca să am o afacere de succes?

16:40 – 17:10:Coffee Break

17:10 – 17:40:Paul Pădurariu – Ce se poate vinde online?

17:40 – 18:10: :Gabriel Curcudel – Cum pot să îmi promovez afacerea online și, mai ales, să vând?

18:10 – 18:40:Ines Prodan – Cum să îmi fac un brand personal în online?

18:40 – 19:10:Ionuț Călugăru – Ce "reguli de joc" trebuie să cunosc și să respect în online? Mi se potrivește un job în online?

19:10 – 19:40:Daniel Damian – Cum să faci bani și un nume solid la o vârstă fragedă?

19:40 – 20:00:Încheiere

Pentru mai multe informatii click aici.

Sunday, March 13, 2011

RIUF 2011 București/ ziua a II- a a târgului

13 martie 2011- București/ Sala Palatului

Obosiți dar dornici să întâmpinăm noii vizitatori ai târgului, ne-am trezit dis-de-dimineață și am redeschis porțile standului Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași:
[Standul Universității]

[Invitație colorată la stand]

[Elevi, studenți și absolvenți au călcat pragul standului Universității]

Concluzia târgului: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași va lua, cu siguranță, în considerare o posibilă participare în cadrul RIUF și anul următor.






Saturday, March 12, 2011

Riuf 2011 București- ziua I a târgului

12 martie 2011/ București/ Sala Palatului

În weekendul trecut a avut loc la Sala Palatului din București târgul internațional de facultăți RIUF 2011. Pentru prima dată de la începerea RIUF în România, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași și-a prezentat ofertele de studii în cadrul acestui mare târg. Ce s-a întâmplat la standul Universității vedeți mai jos:
[Harta cu standurile și expozanții de la târgul RIUF 2011 București]



[Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași este prietenul care îți zâmbește]

Prima zi a târgului a fost una solicitantă dar mulțumitoare deoarece ne-au trecut pragul standului numeroși elevi și studenți interesați de programele de licență, master și doctorat oferite de Universitatea din Iași.

Friday, March 11, 2011

RIUF 2011

Îți dorești să studiezi în străinătate dar nu ai suficiente informații despre ce poți studia? În acest weekend va avea loc în București la Sala Palatului târgul internațional de facultăți RIUF 2011.

Acum , cu ocazia celei de-a 8 -a ediție a RIUF 2011 poți afla oferta educațională a peste 100 de instituții. La edițiile RIUF 2011, vizitatorii vor putea participa la:

  • “Spot-Admissions” (Admiteri instant) – interviuri de 15 minute cu reprezentanții universitari
  • Seminarii, Prezentări, Workshop-uri, Sesiuni de prezentare ale universităților
  • Sample classes
  • Maratonul Universităților

Datele desfășurării edițiilor RIUF 2011 sunt:

  • Riuf Iași 17 Martie Hotel Unirea
  • Riuf Timișoara 15 Martie Hotel Continental
  • Riuf București 12-13 Martie Sala Palatului

Thursday, March 10, 2011

De ce să faci un internship?



Încă de la o vârstă fragedă m-am implicat în evenimentele organizate de școala sau liceul în care învățam. Ajunsă pe băncile Facultății de Litere, Departamentul Jurnalism și Științele Comunicării am hotărât să urmez varii stagii de practică dar și să particip la organizarea de proiecte cu organizațiile non-guvernamentale din care am făcut parte: ASJ (Asociația Studenților Jurnaliști) și ESN Iași (Erasmus Student Network).

În vara anului 2010, după ce am revenit în țară din Norvegia unde am fost plecată pe o perioada de 5 luni cu bursă Erasmus de studii am hotărât să îmi petrec vacanța în București participând în mai multe stagii de practică în domeniul jurnalismului. În toamna anului 2010, datorită experienței dobândite în urma stagiilor de practică și cu puțin noroc am primit o bursă Erasmus de practică în Germania la o agenție de știri online din domeniul învățământului superior ce acoperea toată Europa.

Revenită după bursa din Berlin, la începutul anului acesta, am făcut o retrospectivă a tuturor lucrurilor pe care le-am făcut în sprijinul carierei mele viitoare. Datorită tuturor stagiilor de practică pe care le-am urmat până acum mi-am format caracterul; am devenit mai sociabilă, am scăpat de teama de a-mi spune părerea, sunt mult mai organizată în gândire și am avut șansa să îmi dezvolt creativitatea punându-mi imaginația și cunoștințele în aplicare într-un ritm continuu.

Datorită stagiilor prin care am trecut am căpătat experiență în domeniul jurnalismului, învățând de la oameni specializați pe anumite arii de activitate și am luat drept exemplu modul lor profesional de a lucra. Am avut, de asemenea, posibilitatea să îmidemonstrez capacitățile punând în practică noțiunile deja învățate în facultate. Am avut ocazia să lucrez într-o instituție/ redacție pe care o admiram și la care visam să lucrez încă de mică (National Geographic România). Astfel mi-am îndeplinit un vis, acela e a fi ghidată în munca mea de oamenii din spatele magiei National Geographic România. Cu această ocazie am aflat ponturi noi care m-ar putea ajuta într-o viitoare angajare( exp.: când vrei să îți spui ideile șefului, trebuie să găsești momentul potrivit).


Am înțeles totodată că fiecare instituție căreia i-ai călcat pragul terecomandă. Poți primi recomandări din partea șefilor ceea ce îți va crea o imagine serioasă în fața viitorilor angajatori. Prin intermediul stagiilor de practică la o instituție specializată pe un anumit domeniu ai posibilitatea să utilizezi anumite programe și mașinării care în mod normal sunt greu sau imposibil de accesat stând pe scaun în banca sălii de curs. Astfel, vei înțelege mai bine ce reprezintă meseria ta viitoare și ce abilități ai nevoie să dobândești.

În urma stagiilor efectuate am avut ocazia să fiu mai bine informată și înțeleg mai ușor noțiunile ce mi s-au predat ulterior la facultate.Condimentându-mi viața prin aceste internshipuri și ieșind din rutina specifică vieții de student (casa- universitate- bibliotecă- plimbare în oraș- casă) am cunoscut oameni noi din domeniul jurnalismului și mi-am făcut o imagine de ansamblu asupra viitorului meu job. Știu mult mai bine ce se cere unui angajat și cine îmi sunt competitorii. Dar, lăsând la o parte ideea de competitivitate, am avut plăcuta experiență de a-mi face prieteni noi cu care încă țin legătura și cu care pot discuta diverse lucruri din domeniul jurnalismului.

Pentru mine stagiile de practică sunt un mod de a trăi. Sunt conștientă că numai câștigând experiență și cunoscând exact cerințele de pe piața muncii voi putea să aspir la jobul dorit. Astfel că nici acum nu m-am oprit din efectuare internshipurilor și nu cred că ma voi opri în următorii 2 ani. Internship-urile sunt bucurie, câștig și aventură!

Stagii de practică realizate de mine

2011
Departamentul MEDIA al ”Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași

2010-2011
ESNA Higher Education News and Communication Berlin, Germania

2010
Europa Fm București
Tvr București
Revista National Geographic România
Senatul României
Departamentul MEDIA al “Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași

2009
Stagiu organizat de jurnalista Sanda Nicola in Iași

Sunday, March 6, 2011

"Lie to me"




Acest nou proiect al canalului FOX început în 2008 cu primul sezon, este unul ambițios și intrigant. Personajul lui Cal Lightman și compania sa, Grupul Lightman ne ajută să înțelegem natura adevărului în lumea de astăzi, fie că se referă la politica contemporană, lumea de afaceri, sau intimitatea relațiilor noastre cu ceilalți...și chiar pe noi înșine. Filmul se bazează foarte mult pe studiile sociologice și științifice ale lui Paul Ekman.

Pe forumului serialului “Lie to me” puteți găsi declarații ale specialistului care afirmă : “Felul în care Grupul Lightman subliniază minciuna este bazat pe cercetările mele. Pentru că este o dramă și nu un documentar, doctorul Lightman nu tinde să interpreteze comportamente așa cum fac eu. Minciunile (în film) sunt descoperite mult mai rapid și cu mai mult certitudine decât se întâmplă în realitate. Dar majoritatea lucrurilor pe care le vezi (în acest serial) se bazează pe știință.”
Cal Lightman, personajul principal, interpretat de Tim Roth afirmă în serialul pilot că o persoană spune 3 minciuni o dată la 10 minute din conversație. Bine-înțeles, asta depinde foarte multe și cu cine stai de vorbă. Cu toate acestea nu este nici o îndoială că oamenii mint destul de mult.
Ce îmi place foarte mult la acest serial este melodia cu care începe fiecare episod: "Bran New Day"- Ryan Star
În serial, Grupul Lightman lucrează într-un fel de agenție de detectare a minciunilor și nu de puține ori, instituții precum FBI sau persoane importante precum senatori apelează la serviciile lor.
Partenera de lucru, Dr. Gillian Foster, jucată de Kelli Williams este ca zidul de nepătruns pentru glumele ironice ale lui Lightman. Monica Raymund interpretează rolul membrului recrut al echipei fiind aleasă de Grupul Lightman tocmai pentru capacitățile sale naturale de a depista minciuna. Cel mai amuzant personaj este Eli Loker, un caracter onest ce spune mereu ce este în mintea lui și astfel permite scriitorului să plaseze glumele în sarcina acestui personaj. Cu toate acestea, dacă nu ar fi fost interpretarea impecabilă al lui Tim Roth acest serial ar fi total nevizionat.
Pentru a vizualiza alte cronici ale serialului click aici.